Overslaan naar content

Leerkracht

 • Amsterdam
€ 5.862VierTaal College Amsterdam

Over deze baan

Ben jij een enthousiaste leerkracht met een pabo-diploma? Wil je echt een verschil maken voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of slechthorendheid (SH)? Bij VierTaal College Amsterdam krijg je de kans om in een ondersteunende omgeving te werken, speciaal gericht op cluster 2 onderwijs. Als leerkracht VSO begeleid je onderbouwleerlingen in hun overgang van primair naar voortgezet speciaal onderwijs. Jouw rol is cruciaal in hun observatiejaar, waar je helpt bepalen of ze het beste passen in de vmbo-stroom of het praktijkonderwijs. Je krijgt een goed salaris van max. € 5.862,00 op basis van 40 uur (schaal LC).


Dit ga je doen

In deze rol geef je verschillende vakken en ben je mentor van een groep leerlingen. Je helpt hen bij het bijspijkeren van hun taalvaardigheden en observeert hun voortgang. Samen met je team zorg je voor een vlotte overgang van de leerlingen naar hun volgende onderwijsfase en houd je nauw contact met hun ouders.


Verder zijn dit jouw taken:

 • Je geeft verschillende vakken en houdt de voortgang van je leerlingen nauwlettend in de gaten.
 • Je maakt en bespreekt ontwikkelingsperspectiefplannen (OPP's), zodat elke leerling een duidelijk leerpad heeft.
 • Je voert rapportbesprekingen en onderhoudt contact met ouders over de voortgang van hun kind.
 • Je werkt actief mee in werkgroepen en sectievergaderingen, waarin jouw input van grote waarde is.


Over VierTaal

Bij VierTaal College Amsterdam werk je in een team van bevlogen professionals die zich inzetten voor leerlingen met een TOS of SH. Ons team van 80 medewerkers, waarvan 35 in de onderbouw, creëert een warme en ondersteunende werkomgeving met een open deuren beleid.

Onze school bevindt zich aan de Zekeringsstraat, uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Sloterdijk. We hebben een gezonde kantine die gerund wordt door leerlingen uit de start- en praktijkklassen als stageplek, wat bijdraagt aan een levendige en betrokken schoolomgeving.


Jouw kracht

We zoeken een leerkracht met een positieve kijk en een passie voor het werken met onze doelgroep. Je bent enthousiast, denkt in mogelijkheden en kijkt verder dan wat je ziet. Met je pabo-diploma en bereidheid om onze interne opleiding van zes maanden te volgen, ben je klaar om je te ontwikkelen tot een allround leerkracht die het verschil maakt.


Verder breng jij dit mee:

 • Een pabo-diploma, dat vormt de basis van je onderwijskundige kennis.
 • Flexibiliteit om goed te kunnen schakelen tussen verschillende teams en taken.
 • Affiniteit met rekenen en Nederlands is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • Ervaring met OPP's en oudergesprekken helpt je om direct effectief te zijn in je rol.


Jouw keuze

Bij VierTaal College Amsterdam kom je terecht in een veilige, gezellige school met fijne collega’s en een goede sfeer. Je profiteert van uitgebreide scholingsmogelijkheden, waaronder TOS-modules en een gebarencursus. Deze functie biedt je de unieke kans om veel te leren en te groeien in het onderwijs voor leerlingen met TOS en SH.


Dit bieden wij:

 • Een salaris tot maximaal € 5.862,- op basis van 40 uur (schaal LC).
 • Een parttime contract voor 0,6 FTE.
 • Een uitgebreid en ondersteunend inwerktraject, zodat je je snel thuis voelt.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, inclusief opleidingen en scholingen.


Goede scholing voor een goede start!

Bij VierTaal College Amsterdam leer je alles over het ervaren van TOS. Je volgt verschillende modules over TOS, ervaringscircuits voor TOS en SH, en scholing in handelingsgericht werken aan communicatieve vaardigheden.


Pak het moment

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Linda Greuter, locatiedirecteur, via 020-4119048.


Solliciteer nu en zet de eerste stap naar een boeiende en uitdagende carrière bij VierTaal College Amsterdam!

of

Apply with Indeed onbeschikbaar