Overslaan naar content

Schoolmaatschappelijk Werker (zwangerschapsvervanging)

 • Amsterdam
Alexander Roozendaalschool

Over deze baan

Bij VierTaal zoeken wij een enthousiaste en proactieve Schoolmaatschappelijk Werker ter vervanging van zwangerschapsverlof, mogelijk aangevuld met ouderschapsverlof. Je start op 15 augustus 2024 en werkt tot aan de kerstvakantie, met mogelijke verlenging. Je werkt twee dagen op de Alexander Roozendaalschool en een halve dag op de Professor Burgerschool. Deze scholen liggen naast elkaar en zijn verbonden. Je moet je comfortabel voelen om je in twee verschillende teams te bewegen en zichtbaar te zijn op beide scholen. Je krijgt een goed salaris van max. € 4.580,00, conform cao PO.


Dit ga je doen

Als Schoolmaatschappelijk Werker ben je de verbindende factor tussen gezin, leerling en school. Je zorgt ervoor dat lopende zaken worden opgepakt en doorlopen, en helpt het gezin met diverse uitdagingen om een veilige en ondersteunende thuissituatie te creëren. Dit doe je door het verkleinen van de afstand tussen ouders en school en door ondersteuning te bieden op het gebied van financiële kwesties, sportclubs en subsidies.


Verder zijn dit jouw taken:

 • Voeren van ondersteunende gesprekken met ouders met hulpvragen.

 • Signaleren van wat er speelt bij leerlingen en ouders en passende hulpverlening coördineren.

 • Ondersteunen van leraren bij maatschappelijke thema's en fungeren als aandachtsfunctionaris voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

 • Zichtbaar en benaderbaar zijn binnen beide scholen en flexibel schakelen tussen de teams.

 • Praktische, ondersteunende taken binnen school uitvoeren, zoals pauzewacht en deelname aan werkgroepen.


Over VierTaal


VierTaal verzorgt speciaal onderwijs voor leerlingen die slechthorend zijn en/of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben (cluster 2). Onze organisatie bestaat uit 7 scholen en 5 ambulante diensten die intensief samenwerken. Iedereen, ongeacht religie of levensbeschouwing, is bij ons welkom. Bij VierTaal kom je terecht in een dynamische en ondersteunende werkomgeving waar volop kansen zijn voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.


We hechten veel waarde aan openheid en toegankelijkheid; ons open deurenbeleid en de informele werksfeer zorgen ervoor dat iedereen zich gehoord en gesteund voelt. Dit geldt zowel voor VierTaal als geheel als specifiek voor de Alexander Roozendaalschool en de Professor Burgerschool, waar je nauw samenwerkt met de zorgcoördinator en intern begeleiders in een hecht team.


Jouw kracht

Wij zoeken een assertieve, proactieve en zichtbare Schoolmaatschappelijk Werker die zich comfortabel voelt in een zelfstandige rol en graag een verschil maakt. Je hebt een HBO-diploma Maatschappelijk Werk en je herkent jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Sterk analytisch denkvermogen en het vermogen om zelfstandig te werken.

 • Goede communicatievaardigheden voor zowel ouders als leraren.

 • Ervaring met het coördineren van hulpverlening en organiseren van bijeenkomsten.

 • Proactieve houding en het vermogen om vertrouwen te winnen binnen gezinnen.

 • Flexibiliteit en klantvriendelijkheid zijn voor jou vanzelfsprekend.


Jouw keuze

Als Schoolmaatschappelijk Werker krijg je een fijne werkomgeving en een zelfstandige functie. Ook krijg je:

 • Salaris tot max. € 4.580,00 o.b.v. 40 uur, conform cao PO.

 • Parttime contract voor 2,5 dagen per week.

 • Uitstekend ABP-pensioen en reiskostenvergoeding.

 • Professionele ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Een inspirerende werkomgeving met een betrokken team.


Goede scholing voor een goede start!

Ook tijdelijke collega’s krijgen de kans om zich te laten scholen. Bij VierTaal leer je alles over het ervaren van TOS. Daarom krijg je verschillende TOS modules, ervaringscircuits voor TOS en SH, een module SH, Nederlands met gebaren, een module autismespectrumstoornissen en in de toekomst ook binnen elke regio handelingsgericht werken aan communicatieve vaardigheden. Door onze goede scholing is ervaring met de doelgroep niet nodig, een warm hart voor de leerlingen wel!


Pak het moment

Heb je een vraag over deze vacature? Neem dan contact op met Viola Laan, locatiedirecteur Professor Burgerschool, via 0651528153.


Deze vacature staat open tot 13-06-2024 en de gesprekken worden daarna ingepland.


Ben jij klaar voor jouw volgende stap als Schoolmaatschappelijk Werker? Solliciteer dan via de “solliciteren”-knop.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar